Kort uppdatering

Meningen var att jag skulle vara med i hela Sminkas temavecka. Nu blev det inte så av olika orsaker, synd, men så är det ibland. Livet utanför hittar på saker utan att be om det. Även om det ibland är trevliga saker.

Igår tog jag och älskling en tripp ner till Göteborg. Det var verkligen hur underbart som helst, shopping, massa fika, litet alkoholintag på solig uteservering. You name it. Helt underbart.
Men något av det bästa var ändå att jag nu har inhandlat min första alldeles egna MACprodukt, en Paint pot =D
Den sista Bare study knep jag. Sedan hittade jag ett kanonsnyggt läppstift också som tyvärr var slut. Naturligtvis glömde jag att kolla vad det hette. Suck, hur kan man vara så tanklös? Jag i ett nötskal.
Men som sagt, gårdagen var supernajs men har lett till vad jag fruktar är början till ett allvarligt MACberoende. Jag har drömt MAC, kollat swatches istället för att plugga (vilket får mig om att hålla detta inlägget kort, har fortfarande inte läst ut boken till seminariet imorgon) och allmänt dagdrömt om läppstift, lipglass och andra smarrigheter!
Lita på att det blir fler grejer därifrån inom kort!

Har en del inlägg på gång, men får se om jag hinner fixa idag eller imorgon. Skolan får trots allt gå först (vilket återigen påminner mig om att jag ska avsluta detta inlägget abrupt och fortsätta läsa)

Tjing!


Sminkans temavecka - Jupiter

Detta är dagens Jupiter (blått) ur Sminkans temavecka. Den blev inte alls lika effektfull på bilderna som den är på ögonen tyvärr, men här kommer den i alla fall.

Jag måste hålla huvudet otroligt snett när jag tar bilder för jag lyckas aldrig få till någon som är rakt framifrån..

Men i alla fall, här har jag använt i princip hela min blåa arsenal och lite till:
Pigment Blue från MAC på hela det rörliga ögonlocket och på huden under ögat.
Pigment Sky från MAD målat i en båge ovanför ögonlocket.
Muffin från MUS som highlighter.
Pigment (löst blått glitter) ReflectsTurquatic från MAC över hela det rörliga ögonlocket
Pigment Biker Chic från Fyrinnae som smal eyeliner på ovansidan ögat, sedan har jag använt Secret Agent, eyeliner från MUS på nedre vattenlinjen.

Tycker själv att detta var en rolig sminkning som jag garanterat kommer att göra fler gånger. Har varit sugen på blått i flera dagar nu, men denna kommer att försvinna till förmån för en mer avsminkad stil i eftermiddag då jag ska på sminkparty. Ska verkligen bli jättekul, så får vi se om det blir några trevliga produkter med hem, jag ska ju till MAC på lördag så det blir nog snålt fram tills dess =D

Men nog pratat, mer bildspammat: 
                 

Sminkans temavecka - Merkurius

Detta är egentligen gårdagens ur Sminkans temavecka, gjord och fotad igår. Jag fick oväntat (trevligt!) besök och denna blev liggande, men eftersom jag ändå gjort den så kan jag ju lika gärna slänga upp den. =)


Jag har bara 2 gula skuggor varav jag inte hittade den ena igår. Följdaktigen blev det Banana Mochi från Fyrinnae hela vägen upp till ögonbrynet (som jag ser nu inte är borstat). Jag fick sedan leka med min svarta eyeliner från MUS lite över och under hela ögat, glittret på "vingen" är Viva la Divas glittereyliner "Disco" som inte brukar få vara med och leka så ofta tyvärr. Jag har hittills bara haft den ovanför ögat och då har den kladdat fast ögonlocket om jag råkat blinka. Men så som den ser ut här är den ju kanon. Mer glitter åt folket!


Sminkans temavecka - Månen

Sminkan har denna vecka en temavecka med de olika planeterna. Både hon och jag vet att månen inte är en planet men vad skulle denna veckan vara utan en mån-sminkning. Här kommer min!Tanken är att skildra månen och dess "sken" eller vad man ska säga. Jag tycker att det blev ganska bra, en användbar sminkning som man kan använda dagligdags.

Här kommer några små klickbara:

 
 


Det är lite olika ljus, det "gula" är badrumsbilder och de andra är taget i köksfönstret med en nedåtgående sol.

Jag har endast använt två skuggor:
Aristocrat (Fyrinnae) över hela ögonlocket, torr i inre vrån och med blöt pensel i yttre. Dessutom en fläck av Shimmer (MUC) på mitten av ögonlocket för att få lite glow.

Ursäkta för den andra lilla klickbara, ser helt sjuk ut men skimret kom fram så fint där..

Depends svarta + OPI Electric Eel = Skogsgrönt

Puh, helt slut efter denna vecka som innehållt plugg, tentor i plural och en hel del sköna vårpromenader. Nu är jag "in between courses" vilket är väldigt skönt, har verkligen inget att plugga på. Nada, finito Affärsjuridik och Detaljhandelns marknadsföring. 

Men jag lovade er ju en NOTD så fort jag hittade sladden, och gissa vad; Här kommer den!
först grundfärgen, depends svarta cremelack (riktigt snyggt bart också)


sedan ett lager av min favorit; OPIs Electric Eel.


EE är verkligen ett perfekt layeringlack. Det är ett skirt lack som verkligen kan "poppa" vilket är precis vad jag tycker att det gör på det svarta underlaget. Om jag inte missminner mig är det ganska likt OPIs eftertraktade Rainforest på denna svarta grunden. Det blir lite olika färgskiftningar i det beroende på vilken vinkel ljuset kommer ifrån då det är duocromt.
Här kommer ytterligare en bild:Och ytterligare en, i kallt ljus denna gången =)Jag tycker att det är så spännande med de möjlighter det här lacket har, jag vill testa det över alla mina lack. =)

Var är min kamerasladd??!

Jag blir så arg, här har man lovat att visa upp en kanonNOTD och så hittar man inte kamerasladden! Vet verkligen inte var den är. Det blir alltid så här när jag har tentavecka, allt som inte har med skolan att göra eftersätts. Även städning och iordninghållande av diverse prylar. En kamerasladd tillexempel...

Men imorgon MÅSTE jag röja då vi ska se på hockeyn här imorgon kväll, så den dyker förhoppningsvis upp framåt dagen. Jag lovar, den här NOTD är jag så nöjd med, så jäkla snygg!

Kram på er tålmodiga =)

Stress

Har så mycket att visa och så lite tiiiid. Idag blir det plugg hos en kompis och sen hem till pojkvännen en sväng. Så till imorgon eftermiddag får ni hålla er. Har bland annat en helt underbar NOTD att visa upp.
 
Tjing i brådrasket


Inget bredband

...Var det här. Vet ej vad som hänt med mitt bredband, det fungerar inte helt enkelt. Tröttsamt. Detta skriver jag från mobilen men det känns som om det tar tusen år så det blir inget vettigt inlägg idag. Tenta imorgon, pluggar som en idiot men har inga bra känslor angående morgondagen. Hoppas att bredbandet fixar till sig över natten annars har jag att syssla med. Kram på er.

NOTD 14/3


Igår hämtade jag ut världens underbaraste paket. Tack vare bloggen lyckades jag få till ett nagellacksbyte med tjejen bakom MiNi. Hon fick två av mina lack jag aldrig använde, och jag fick OPIs Electrc Eel! Dessutom hade hon skickat med två andra nagellack och ett gäng nagelstickers, så snäll!

Då pojkvännen fick välja lack utav dessa tre igår valde han ett av "extralacken" Black Onyi #7045, ett varmt kopparfärgat lack. Då jag inte orkade måla mer än ett lager igår blev det VNL. Idag var jag bara tvungen att använda Electric Eel så jag drog helt enkelt ett lager uppepå. Så, på bilden nedan är det ett lager #7045 och ett lager av Electric Eel. Det senare syns tyvärr inte så väl, det är ju inte direkt sol på den här sidan landet idag.. Man kan dock se aningens grönt skimmer på ena hörnet av lillfingernageln ;)
Men, IRL blev det en väldig skillnad när Electric Eel kom på, tyärr tänkte jag inte på att fota det undre lagret ensamt.


Black Onyis #7045 och OPIs Elecric Eel

Då Electric Eel är ett perfekt layeringlack kommer det att bli flitigt använt, både över mina gröna men även över varma färger överlag då det är duokromt (stavning?) i grönt och nästan en persikofärg. Det kommer garanterat vara med på en NOTD snart igen och då ska det få spela huvudrollen! Otroligt vackert är det i alla fall.
Jag är så glad över att jag lyckades få tag i det och tackar MiNi av hela mitt hjärta!

EOTD 12/3


Här kommer dagens. Jag blev så inspirerad imorse när det var fullt vårväder ute, solsken och skönt. Tyvärr ligger det nu ca 1 dm snö ute istället. Så mycket för den våren..

Men, här har vi i alla fall vårmejken:

Två MACpigment har fått spela huvudrollen idag, Golden Olive i yttre ögonvrån och ett jag är nästan säker på heter Melon (lappen är borta) i inre. Mittemellan dessa har jag försökt göra en ren skarv med MUS Muffin som även är highlighter.
Lite Melon under inre delen av ögat och MUS eyeliner Green Metal under yttre. Sedan mascara. Klart!
(Haha, nu ser jag att jag ser ut  som holländska flaggan på ögonlocken) Skulle nog dessutom inte haft samma highlighter som i skarven, bra att veta till nästa gång. Melon är  mer aprikos än orange även om det inte riktigt ser så ut på bilderna.

      ¨

Nu är det full fart tillbaka till Marknadsföringen!

Fy på mig!!
Jag har tillfälligt brutit mitt köpstopp, världens sämsta självdiciplin kan man också kalla det. Fy fy fy fy på mig!!

Eftersom jag nu lyckats byta till mig OPIs Electric Eel var jag inne på Nailgal och tittade på swatches, och vad hittar jag då om inte världens underbaraste kombination, skriker det inte bara vår om denna bild??
Efter en snabb överläggning med mig själv bestämde jag mig för att OPIs Gargantuan Green Grape skulle bli en för tidig tentapresent till mig själv (peppar peppar).
Tyvärr visade det sig vara ett himla sjå att få tag i det, efter mycket om och men hittade jag det på TransDesign som även skickar till Sverige (onödigt hög frakt tycker jag nog men vad gör man inte). Och då minsann, smög det sig med ett Fairy Dust från China Glaze också :/ Har ingen aaaaaaning om hur det hamnade i varukorgen ;) Sanningen att säga var det halva priset på det jämfört med på H2T, och eftersom jag tittat på det länge så, ja. När jag ändå skulle betala frakten så..

Ny ögonskuggebas

Min UDPP har tagit i princip slut, sitter och funderar på om jag ska beställa en ny eller prova på något nytt..
Jag har varit nöjd med den, men förpackningen är så dum, eftersom jag skurit upp den för att få ut allt gegg så har det enna torkat lite, även om jag haft den i en burk med tätslutande lock. Det finns ju ändå så mycket annat därute. MACs paintpots är jag väldigt nyfiken på, sedan har ju FACE något, och Too Faced har ytterligare något.
 
Vad har ni för favorit vad gäller underlag till era ögonskuggor?
 


Drakskinskombination

Här kommer dagens.  =)
Två lager L8R G8R från China Glaze OMG! collection, samt ett lager Beauty & the Beach, också China Glaze, ovanpå det.


Först holografiska L8R G8R


Sedan ett lager av det blåturkosa, grönskimrande lacket Beauty & the Beach
Detta är ett väldigt skirt lack som jag bara har haft blå baser under tidigare.


Jag gillar verkligen L8R G8R, det och QT är nog mina favoriter från hela OMG! kollektionen, men med B&tB ovanpå fick det en helt underbar färg som jag inte vet vad man ska beskriva som.. Drakskin kom upp i mina tankar, inte för att jag sett någon drake men i mina fantasier har drakar denna färgen.

Denna kombo kommer jag absolut prova igen! Gillar den starkt!

Tjing!


Slapp söndag

Hej! Efter en riktigt kul helg har jag äntligen tillgång till internet igen!
Då kameran varit hemma har jag tyvärr ingen sminkning att bjuda på. Jag har  dessutom haft ett digert arbete att läsa ikapp i era bloggar nu på kvällskvisten så det blir ingen dagens heller nu. Men imorgon kan jag nästan lova att det kommer upp ett och annat. =)

Tänkte be om råd också. Om några veckor ska jag och P till Göteborg och ha en heldag med shopping! Woho, han är verkligen världens bästa =)
Är det någon butik jag bara inte FÅR missa? Jag har absolut tänkt mig ett besök på MAC, har väl inte råd med allt för mycket men VILKEN PRODUKT DÄRIFRÅN KAN NI BARA INTE VARA UTAN? Vad ska jag satsa på med andra ord.

EFTERLYSNING på Opi Electric Eel

En ode i saknad:

Jag har kommit fram till att jag gjort ett stort misstag!
När jag började intressera mig för nagellack ville jag så gärna ha ett Electric Eel från OPI, jag vet inte hur många timmar jag suttit och tittat på swaatches på det lacket. Tyvärr var jag arbetslös och out of money. Jag har funderat på att dra det med i någon beställning efteråt men ekonomisk som jag är insåg jag att jag hellre la ner pengarna på 2 china glaze istället. Eller helt enkelt glömde bort denna vackra skapelse.

Men nu är jag i desperat behov av ett OPI ELECTRIC EEL, vill ha vill ha vill ha! Och då har det naturligtvis utgått från sortimentet Aaaaaaargh!

Så är det någon därute som kan tänka sig att byta ifrån sig ett eller sälja ett till mig, tveka inte att höra av er!

- håller tummarna *snälla snälla snälla*


edit: VERKAR FIXAT!!!!!!!!!!

Sjuksängsrapport

Det blir inget roligare inlägg idag än det här för jag har åkt på världens förkyldning. Känner mig helt klubbad och har feber. Har gjort slut på en hel rulle toapapper idag, har inte ens orkat gå och köpa nässpray. Är lite nervös då jag har tenta om mindre än två veckor och när jag är sån här fastnar inte någonting. Av förklarliga skäl har det inte blivit något smink idag. Inget i skönhetsväg alls faktiskt, mer än att borsta tänderna då om det nu räknas dit.

Kram från sjuksängen

Poetic
Detta är dagens (och gårdagens)! Poetic från China Glaze, och jag bara älskar det. Det är en gammelrosa färg med metalicfinish. Vet inte vad jag ska säga mer. B E A U T Y F U L!

Kan tillägga att lacket har en tendens att bli randigt, men inte ens det stör mig för färgen är så vacker.

Här kommer 2 små:

     
Detta kommer garanterat att överleva utrensningen som är på gång, har man inte råd att köpa nytt kan man ju i alla fall göra sig av med lite som inte används. Både lack och skuggor kommer upp på Pret-tys bytessida någon gång de närmsta dagarna.

EOTD-LOTD

Detta är dagens både EOTD & LOTD 


Dagens EOTD består av tre skuggor: Aristocrat över hela det rörliga ögonlocket, Biker Chic som eyeliner och Shinkirou som highlighter. Alla skuggor från senaste leveransen från Fyrinnae.
Både Shinkirou och Aristocrat överraskade mig positivt, Aristocrat kommer att bli en perfekt skugga att göra en mjuk sotning med, Shinkirou är en kanonhighlighter. Däremot blev jag lite besviken på Biker Chic, men det var nog bara för jag hade så höga förväntningar på den. I burken ser det ut som en massa blått glitter med mörk bakgrund, på ögat blev det en svart skugga med några få blå glittterkorn i. Jag förstår inte hur det händer, hela burken är ju full i glitter. Men, jag kommer nog att gilla skuggan ändå sen, när överraskningen lagt sig. I denna sminkning syns den knappt.

Läpparna är målade med ett Oriflameläppstift Rose Seduction, det är svårt att fånga fägen på det, men det är verkligen jättefint! I skrivande stund har jag även slängt över ett H&Mglans som gör det lite mer livfullt. Jag måste verkligen få bort allt det torra fnaset på läpparna, de ser för hemska ut,

Detta är min sminkning idag, fortfarande får jag inte till bilderna med rätt färgåtergivning men jag jobbar på det.
Nu, tillbaka till "Avtalsrätten, en introduktion"...

Slappdag men fullt upp

Idag var det tidig uppgång med fokus på vasaloppsstarten. Egentligen var detta tänkt att bli en slappdag men jag kommer bara på fler och fler grejer att göra. Börjar kännas riktigt stressigt nu.
Imorgon är det två veckor kvar till tenta1 och 4 dagar efter den är det dags för tenta2. Det är verkligen dags att dra upp tempot rejält nu, och då vill jag att allt annat ska vara klart innan dess. Jag ska allt smita in med inlägg också, men kanske inte varje dag.

Hörs!

RSS 2.0