Bloggtema v. 13

Veckans tema att blogga kring för nätverkarna på PRET-ty lyder: Hudvårdsrutiner.
Det är 
Fåfängan som är nyfiken på vad vi har för vanor, vilka favoritprodukter som står på hyllan i badrummet, om vi unnar oss ansiktsbehandlingar etc.

Jag har ganska bra hy av naturen, tyvärr är jag ganska dålig på att ta hand om den. Jag har normal till torr hy, finnar har aldrig varit något problem, det dyker väl upp någon eller ett par om året men inget större, snarare små plitor är det, vet inte ens om man kan kalla det finnar.

Jag använder alltid fuktighetscreme innan foundation annars blir jag väldigt torr, sen försöker jag skrubba ansiktet 2 ggr i veckan. Men det är nog tyvärr allt. Jag använder för tillfället Elizabeth Ardens "Perpetual Moisture 24 Cream" som dagcreme och Apotekets "scrubcreme"  som skrubb till antiktet.

På sommaren behöver jag bara en lätt dagcreme och kan använda det mesta, men nu under de kallare månaderna behöver jag något som verkligen återfuktar mycket. Den här vintern har jag kört på "Perpetual Moisture 24 Cream" och det har funkat bra fram tills nu, nu känns det som att den har gjort sitt då huden inte längre tar åt sig cremen på samma sätt. Men jag vet inte vad jag ska använda istället, det är en hel djungel och eftersom min hy ändrar sig hela tiden från bra till torr är det svårt att matcha med en bra creme, man kan ju inte köpa massa olika utan får försöka hitta någon slags "allcreme" Det måste ju finnas någon som inte känns som en mask utan går in fint i huden (som "Perpetual Moisture 24 Cream" gjorde i början).
  Skrubben är kanon till ansiktet, där har jag verkligen hittat rätt, små små peelingkorn som skrubbar huden försiktigt men effektivt. Den är verkligen ett kap, tror att den kostar runt 45:- och räcker ett bra tag.

Ansiktsbehandling har jag aldrig gjort, det hade varit riktigt kul, men då jag ofta får höra av diverse yrkesmänniskor hur fin hy jag har har jag inte känt något behov av det. Finns roligare grejer att lägga pengar på, smink tillexempel. Men det hade varit kul att prova någon gång. Skulle kunna tänka mig att det är ganska skönt.

Slutligen slänger jag in en liten förfrågan, ni kan väl tipsa mig om vad ni använder för dagcreme/fuckighetscreme till normal/torr hud. Inget fett, utan bara återfuktande. Tacksam för hjälpen

Recension- Margarita Blooms Appletini Body Glow

             

Imorse när jag pulsat upp till brevlådan fick jag mig en liten överraskning, paketet från Satine. Så har den då äntligen anlänt; Margarita Blooms Appletini Body Glow.
Direkt jag öppnat den lilla burken kom en doftpust av gröna äpplen, altså precis som äpplen, ingen artificiell doft utan den luktade verkligen bara naturligt. Och gott! Naturligtvis kunde jag inte vänta utan det var march in i duschen som gällde.

Så här tycker jag: Förpackningen är söt (lite högre och mindre i omkrets än jag väntade mig, hade tänkt mig något i stil med bodyshops förpackningar) och doften på produkten är helt underbar. Att smörja in sig med appletini body glow är verkligen en upplevelse.
  Färgen är helskön och den doftar underbart. Den skrubbar skönt med lagom stora korn som dock smälter bort aaaaaaaaningens för snabbt, huden känns faktiskt återfuktad när man går upp ur duschen. Det är lite svårt att beräkna hur dryg produkten är då jag tog en klump på måfå med mig in i duschen. Inga blöta fingrar ner i sockerbaserade skrubbar! Då smälter sockret i burken, och det är ju ingen höjdare.

Detta är garanterat en produkt jag kan köpa igen, framåt vårkanten kommer den att bli underbar att skrubba sig med. Nu med vinter ute igen längtar jag väldigt efter våren. Men med Appletini i duschen blir det vår, i 20 minuter i alla fall...
--------------------------------

Kostar 99:- på Satine för 118ml (finns även på andra webshoppar)

Plus: Utseendet, skrubbegenskaperna samt doften.
Minus: Priset vs. storleken på burken gör att detta inte är en skrubb jag kommer att kunna använda varje gång det är skrubbdags även om den verkar ganska dryg.

Betyg:4/5

Bokställ CD-ställ eller whatever

Appropå förvaringen till mina pigmentburkar är det tydligen inget CD-ställ, det är ett bokställ och ska användas såhär. Oooops, miss av mig. Men jag använder det som förvaring till ögonskuggorna i alla fall och grymt bra (och billigt) är det.

Bloggtema v. 12

Veckans bloggtema från Pret-Ty lyder: Hur vårdar och målar jag mina ögonfransar?

Ja du, svarar jag på den frågan, här får jag nog tänka efter lite. För ärligt talat, vårdar, ögonfransar? Eeeh, det händer tyvärr inte. Om man inte räknar med att fuktcremen brukar smörja in dem när jag har bråttom, men om det är bra vet inte jag...

Hur jag målar dem är destå enklare att svara på; jag använder Max Factors Masterpiece mascara. Tycker att den är överlägset bäst av de jag provat. Jag har aldrig provat någon dyr mascara men sen jag upptäckte denna har jag inte känt behovet heller. Den är perfekt för mina fransar. Jag sveper borsten några gånger över fransarna, inget väntande på att det ska torka här inte, ett par svepanden i rask takt och sen är det klart. Sen har jag ganska tur med mina ögonfransar kan jag ju tillägga, de är ganska långa, om än "osynliga" så jag får snabbt upp längd. Sen tycker jag att mascaran i sig lyfter dem, eller så är det fransarna där med kanske, jag vet inte. Jag är supernöjd i alla fall. Men att börja vårda dem kanske inte vore helt dumt, får kolla upp det där..

Ps. Nu är det påsk (GLAD PÅSK på er allihopa) och jag tar mitt pick och pack och drar till datorlöst land. Kommer hem på måndag eller tisdag så ha det så bra tills dess!! Ds.

image149

Frustration och H2T-beställning

I ren frustration över att thebodyneeds nya sida inte är uppe än slängde jag in en beställning från Head2Toe. Det blev 5 nya nagellack till ett värde av 16.26$ + frakt. Räknar med att hamna runt 150:- 
De lack som snart är på väg till mig är följande: "Shocking Pink", "DV8" och "TTYL" från China Glaze. "Spark" från Orly och "Who´s she red" från Essie. Tyvärr verkar inte varken länkfunktionen eller bildfunktionen funka på blogg.se just så några bilder blir det inte. Ni får hålla tillgodo tills jag får lacken eller gå in på www.head2toebeauty.com och leta själva.
Shocking pink är i alla fall en starkt rosa färg, DV8 är ett blått holografiskt lack och TTYL är ett ljust persikofärgat lack (också holografiskt). Spark från Orly är ett ljusgult lack och Who´s she red från Essie är ett rött lack (Den perfekta röda färgen måntro?)

Jag längtar redan tills paketet dimper ner i brevlådan här hemma. Risken är att det tar en vecka eller så, men det är bara bra, mina naglar har sett sina bättre dagar. Riktigt misshandlade har de blivit det senaste. Jag tror faktiskt att jag ska sätta mig och försöka rädda resterna av dem nu. Om det går... Wish me luck


Bra budgetförvaring

Som några av er säkert vet fick jag för några veckor sen ett mindre sammanbrott när mina ögonskuggpigmentburkar låg precis överallt utan ordning. Jag kikade extra noga på den verktygslåda från Jula som så många andra har sina pigmentburkar i, men ekonomin tillät inte den investeringen.

Istället hittade jag räddningen på IKEA, världens bästa fynd för endast 5:- (ja ni läste rätt 5:-!!!).
Egentligen är det ett CD-ställ men med "räfflorna" är det kanon att ha burkarna i. Enda problemet är att jag naturligtvis bara köpte en, skulle behöva fler!! Perfekt med burkarna på sidan så att man ser färgen på pigmentet också. I varje ställ får man lätt plats med 18 burkar.
Här kommer lite bilder på underverket =)

         

image147

DinSko

Idag har DinSko öppnat sin webshop! Kika in en sväng vettja =)
Mycket fint och inspirierande så här på vårkanten (även om det kommit ett tillfälligt bakslag med 10 cm snö inatt).
Jag skulle kunna tänka mig dessa, dessa och dessa eller varför inte dessa?


image142




Veckans bloggtema

Veckans tema från Pret-Ty är Favoritfärg.
Ja för er som känner mig är detta inget nytt. Min favoritfärg är rosa, i alla nyanser! Jag vet egentligen inte om jag passar så bra i det, men det är en vacker färg. Nu är det dessutom vår och vad passar då bättre än, just det, rosa!

Bakade förövrigt dessa förut idag =)

image139

Sara Happ- The lip scrub

Sugen på skrubbar som man är har jag väldigt svårt att låta bli Sara Happs lip scrub. Det enda som egentligen har hindrat mig att klicka hem den hittills är priset på 300:- plus frakt i de svenska webshopparna.

Men nu har jag en glad nyhet till alla skönhetsälskare, om man går in på Sara Happ- skrubbens hemsida så kan man där beställa den mycket billigare. Priset för skrubben (20$) och frakten (10$) går på 185:- med dagens dollarpris. Detta är altså för både skrubb och frakt till Sverige!!

Som sagt, nu blir det väldigt svårt att hålla klickfingret borta =)

Äppelskrubb

Har varit tyst här ett tag nu, men inte har jag legat på latsidan för det, en del shopping har det blivit. Har bland annat precis klickat hem Margarita Blooms Appeltini body glow från Satine. Ska bli spännande att testa då jag hört så mycket bra om den. Jag är på jakt efter skrubbar så vet ni någon bra så tipsa mig gärna =)

Uppdatering: Fick precis ett meddelande om att de inte hade Appletini i lager, de skulle skicka den så fort de fick in den. Då blir det till att gå på skrubbjakt i fysiska shopar, för jag vill ha en skrubb nuuuu...

RSS 2.0